Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών Κωδικοποιήσεων – Ραπτάρχης

Με τον ν. 805/1978 «Περί εκπληρώσεως των όρων της δωρεάς του Παντελή Ραπτάρχη προς το Ελληνικόν Δημόσιον» (Α’ 28) συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Διοίκησης του τότε Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως, Γραφείο «Διαρκούς Κώδικος Νομοθεσίας».

Με το άρθρο 7 του π.δ. 99/2014 (Α΄ 166) υπήχθη, πλέον ως Τμήμα Διαρκούς Κώδικα Νομοθεσίας – «Ραπτάρχης», στη Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Διαχείρισης Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Με το άρθρο 13 του π.δ. 84/2019 (Α΄ 123) το Τμήμα μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του νεοσύστατου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ με το άρθρο 21 του π.δ. 40/2020 μετονομάστηκε σε Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών Κωδικοποιήσεων – Ραπτάρχης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου της ως άνω Γενικής Γραμματείας.

Δεδομένου του ρόλου της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων ως του μοναδικού κεντρικού θεματοφύλακα της καλής νομοθέτησης και λαμβάνοντας υπόψη ότι το Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών Κωδικοποιήσεων -Ραπτάρχης είναι αρμόδιο για την εισήγηση και τη συμμετοχή σε δράσεις κωδικοποίησης και αναμόρφωσης της νομοθεσίας και των κανονιστικών πράξεων και εν γένει δράσεων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πολυνομίας και της κακονομίας, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά και ένταξη του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών Κωδικοποιήσεων – Ραπτάρχης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού, με το άρθρο 11 του π.δ. 77/2023 (Α΄130).

Στελέχωση μονάδας